Zveme vás na Mistrovství ČR v discgolfu kategorií MPO, FPO a MJ18

Zveme vás na Mistrovství ČR v discgolfu kategorií MPO, FPO a MJ18

Valašsko letos boduje. V květnu proběhlo na Búřově (Valašská Bystřice) MČR kategorií nad 40 let, minulý týden ve Valašském meziříčí MČR juniorů do 15 let a tento týden nás opět na Búřově (i když na úplně jiném layoutu) čeká Mistrovství ČR hlavních kategorií MPO, FPO a MJ18. Přihlášených je 126 hráčů ze všech koutů naší krásné země a tentokrát nechybí ani největší české hvězdy – Jakub Semerád a Bohdan Bílek.

Minimálně v kategorii MPO tedy letos půjde o první turnaj, na který dorazí kompletní česká discgolfová špička. A na co konkrétně se můžete těšit?

Za krásné video děkujeme společnosti Tomáši Valíkovi z media týmu proDiscgolf.cz.

Inu, především na skvělou discgolfovou podívanou. Organizátoři z týmu proDiscgolf.cz v čele s Kryštofem Novákem, Michalem Greplem a Silvestrem Mikuláštíkem připravili zbrusu nový a patřičně náročný layout hřiště, který prověří i ty nejlepší z nejlepších.

Naším cílem pro letošní MČR bylo vytvořit co možná nejrozdílovější layout, který ale pořád bude zábavný pro většinu startovního pole. Z klasického pevného layoutu jsme proto nechali ty nejlepší jamky, popřípadě je trošičku upravili, a přidali k nim spoustu nových, které otestují nejen vzdálenost, přesnost, ale v mnohých případech také kreativitu a správné rozhodování. Pevně věříme, že bude všechny bavit!

Kryštof Novák, spoluorganizátor turnaje

Na letošním Mistrovství ČR budou na 11 jamkách také zkrácená výhoziště, díky kterým bude hřiště rozdílovější také v kategorii FPO.

Jak MČR sledovat

Nejlepší možný způsob je rozhodně přímo na místě. Jako každý český turnaj je i Mistrovství České republiky otevřené pro diváky úplně zdarma a vy všichni se tak můžete přijet podívat na to, jak discgolf vypadá na té nejvyšší české úrovni. A přitom si večer po kole třeba vyzkoušet turnajové hřiště, nebo něco v turnajovém pro shopu koupit něco na památku.

Pokud to na Búřov máte daleko, nebo už zkrátka plánujete na víkend něco jiného, nezoufejte. Během turnaje se můžete těšit na live scoring idiscgolf.cz, každodenní fotogalerie od Martina Jaroše publikované na Facebooku České asociace discgolfu a několik videí od Tomáše Valíka publikovaných na youtube kanále proDiscgolf.cz. Mimojiné je v plánu i play-by-play video z posledního kola kategorie MPO i FPO! A samozřejmě se můžete těšit na všemožné příspěvky na Facebooku i Instagramu ČADG i proDiscgolf.cz.

Pokud chcete Mistrovství ČR podpořit také finančně, koukněte se na památeční disky a trička na eshopu oficiálního partnera a pořadatele turnaje proDiscgolf.cz.

Zpět nahoru