Moravský Krumlov Open 2022 – 2. turnaj KOSTKA stav Czech Discgolf Tour – je za rohem

Moravský Krumlov Open 2022 – 2. turnaj KOSTKA stav Czech Discgolf Tour – je za rohem

Je tu pozdní jaro a s ním už tradičně přichází čas na velký turnaj v Moravském Krumlově. Ten letošní se (vůbec ne překvapivě) zařadil do nejvyšší české soutěže KOSTKA stav Czech Discgolf Tour a po zahajovacím turnaji v Českých Budějovicích je druhý v pořadí.

Organizátoři z DGC Moravský Krumlov se letos rozhodli neponechat nic náhodě a připravili úplně nový, krásný a náročný layout ve zcela jiné části Moravského Krumlova. Nebude se tedy již hrát „pouze“ v zámeckém parku, ale také na Střelnici u řeky Rokytné. Hádáte správně. Kromě úzkých fairwayí, vzrostlých keřů a dalších parkových porostů, teď bude třeba počítat i s vodními překážkami. Dost však bylo řečí, pojďme se na Alfonse Muchu, jak se nový layout hřiště nazývá, podívat spolu s jeho designéry Kubou Kudrnou a Danem Konečným.

Pokud jste video zhlédli až do konce, tak asi tušíte, že Moravský Krumlov letos nikomu nedá vůbec nic zadarmo. Hřiště bude o poznání náročnější, delší, zrádnější, těžší… A také zábavnější.

Uvidíme, jak se s těmi všemi změnami hráči popasují. Podle ratingu jsou favority Bohdan Bílek, Matěj Vojtík či domácí Petr Striegler. Promluvit do pořadí ale určitě můžou i hráči, kteří nové hřiště navrhli – Daniel Konečný (vítěz CDGT: Stromovka Open 2022) a Jakub Kudrna (vítěz ADD 2022). V FPO nebude konkurence o nic menší, účastnit se bude jak vítězka prvního turnaje CDGT Nikola Moravcová, tak i Eliška Bártková, Martina Vajdová, Jarmila Havířová či slovenská Katka Boďová. V MP40 bude turnaj napínavý již tradičně a v MJ18 jakbysmet.

Počínání discgolfistek a discgolfistů ve všech kategoriích budete moci sledovat na live scoringu idiscgolf.cz. První kolo začíná v pátek 3.6., druhé v sobotu 4.6. a třetí v neděli 5.6.2022.

Díky novému generálnímu partneru ligy – společnosti KOSTKA Stav, se můžete těšit na profesionálnější turnaje s mezinárodní účastí, které kromě samotných účastníků budou mnohem více myslet i na diváky a veřejnost. Každá zastávka CDGT teď bude mít dosah v různých médiích a také spoustu výstupů na internetu, o které se bude starat Martin Jaroš (fotografie), Tomáš Valík (videa) a Kryštof Novák (příspěvky a články). Už teď navíc můžeme prozradit, že se můžete těšit na play-by-play video z posledního kola nejlepšího flightu kategorie MPO. 

Všechny výstupy budou publikovány na FacebookuYouTube a Instagramu České asociace discgolfu.

Harmonogram a další informace o turnaji najdete zde.

Zpět nahoru