2. turnaj CDGT 2022 Moravský Krumlov Open je u konce

2. turnaj CDGT 2022 Moravský Krumlov Open je u konce

Organizátoři předních českých turnajů se v letošním roce předhánějí, kdo zvládne vymyslet ten nejrozdílovější a zároveň nejzábavnější layout turnajového hřiště. Vypovídá o tom jak k nepoznání proměněný DiscGolfPark Stromovka na prvním turnaji KOSTKA stav Czech Discgolf Tour, tak i zcela nový layout hřiště v Moravském Krumlově, který hráče zavedl do úplně nové části města.

Ve třech parných turnajových kolech se hráči nejprve potýkali s osmi novými dlouhatánskými jamkami v areálu Střelnice u řeky Rokytné, aby poté přešli do již známého zámeckého parku, který však byl oproti minulým ročníkům náležitě okořeněn.

Za videoreportáže děkujeme Tomáši Valíkovi z media týmu proDiscgolf.cz.

O parník v MPO

Po prvním kole vypadaly výsledky turnaje v hlavní kategorii velice napínavě, ale během druhého a třetího kola vykrystalizoval jasný vítěz. Domácí mladík Petr Striegler (DGC Moravský Krumlov, Team proDiscgolf.cz) totiž všem svým protihráčům ukázal, že hraje úplně jinou hru a díky delším, přesnějším a jistějším hodům nechal druhého Bohdana Bílka (Moravian Gators Nový Jičín, Team proDiscgolf.cz, Team Discmania) daleko za sebou. Konkrétně o 12 hodů. Třetí po vítězném rozhozu skončil ředitel turnaje a druhý nejlepší domácí hráč – Jakub Kudrna (DGC Moravský Krumlov, Team Ultimo.cz).

Podruhé zlatá Moravcová

Ani v dámské kategorii FPO nakonec nebyl boj o první místo kdovíjak napínavý, Nikola Moravcová (Discgolf Hunters) totiž tentokrát ukázala, co v ní je, už od prvního kola. V každém ze tří turnajových kol zahrála nejlepší výsledek ze všech žen a právem si tak došla pro zlatou medaili s odstupem 8 hodů na druhou Martinu Vajdovou (DGC Bazarmix). Třetí byla přespolní Katka Boďová (Top Team Slovakia).

Drama do posledního hodu v MP40

V kategorii MP40 se postupně protočilo několik různých vedoucích hráčů. Ani se silným začátkem bohužel na medaili nestačil domácí Libor Havlíček, který vedl po prvním kole. O vítězství se nakonec porvali dva jihomoravští matadoři: Marek Šrom a Libor Juřena, kteří bojovali až do poslední jamky. Navrch měl nakonec Marek Šrom (DGC Moravský Krumlov), druhý skončil Libor Juřena (DGC Kobylí) a třetí polský hráč Miłosz Boruszewski (Silesian Boars DGC).

Bitva leváků v MJ18

Nestává se to často, ale v kategorii do 18 let o prvenství bojovali dva mladíci, kteří hází levou rukou. Svým soupeřům notně odskočili a v průběhu posledního kola už bylo jasné, že půjde o duel právě mezi těmito dvěma hráči. Vítězně z něj nakonec vzešel přerovský Jan Janků (DGC Laguna Flyers Přerov), stříbro bral Martin Štípek (DG Eagles Uničov) a bronz Filip Surjomartono (DGC Praha).

Fotografie, videa, výstupy a výsledky

Celý turnaj fotografovali a natáčeli členové mediálního týmu proDiscgolf.cz – Martin Jaroš a Tomáš Valík. Jejich výstupy naleznete na facebookové stránce ČADG, YouTube ČADG a Instagramu ČADG. Všechny je navíc shrnujeme níže. Můžete se těšit ještě na shrnující reportáž z celého turnaje a díky partnerství s proDiscgolf.cz a podcastem Ať to lítá také na play-by-play video z posledního kola kategorie MPO.

Fotogalerie z tréninku a 1. kola
Videoreportáž z 1. kola
Fotogalerie z 2. kola
Videoreportáž z 2. kola
Fotogalerie z 3. kola
Videoreportáž z 3. kola
Výsledky turnaje na idiscgolf.cz
Výsledky turnaje na PDGA

Kromě toho najdete na našem YouTube i rozhovory s lídry ve všech kategoriích po každém kole.

O PR se staral PR manažer CDGT Jan Schönbauer, díky kterému se discgolf dostal do tištěných médií, internetových deníků a na další místa, díky kterým je vidět.

Děkujeme Discgolf Clubu Moravský Krumlov a obzvláště pak hlavnímu organizačnímu týmu ve složení Jakub Kudrna, Daniel Konečný a Tomáš Striegler. Druhý turnaj KOSTKA stav Czech Discgolf Tour se povedl výtečně a laťka je nasazena velmi vysoko.

Zároveň děkujeme společnosti KOSTKA stav za podporu Czech Discgolf Tour a za to, že pomáhá českému discgolfu dále růst.

Poznámka na závěr: v pátek 10.6. startuje registrace na 3. turnaj CDGT 2022: O pohár starosty města Uničov.

Zpět nahoru