MČR juniorů

MČR juniorů

Report z turnaje – Martina Kalinová

O víkendu 4.-5. září jsme uspořádali 1. Juniorské Mistrovství České republiky v discgolfu, kterého se zúčastnilo famózních 42 hráčů a hráček z celé naší země. Víkend plný nejen hraní hřiště (jak to na klasickém discgolfovém turnaji bývá) ale i dalších soutěži v puttování/drivování, výukové akademie s Jakubem Semerádem, turnaj v doubles pro rodiče s dětmi, sobotní pizza párty s autogramiádou nejlepších hráčů a nechyběla ani noční puttovačka… Nebylo to sice takové jako na PDGA Junior Disc Golf World Championships, kde turnaj tohoto formátu a setkání discgolfových rodin probíhá celý týden…Ale i přesto je to myslím velmi dobrý začátek pro Českou asociaci discgolfu a juniory.

Věk hráčů se pohyboval od 5 do 15 let a jejich výkony nás přesvědčily, že o těchto dětech v budoucnu ještě rozhodně uslyšíme.
Výsledky v jednotlivých kategoriích dopadly následovně:

MJ10
1. Honza Vlček – Frýdlant
2. Vilém Votický – Chrást/Kostomlaty
3. Matyáš Veselý – Jindřichův Hradec

MJ12
1. Marek Surjomartono – Praha
2. Hynek Votický – Chrást/Kostomlaty
3. Čestmír Slíva – Ostrava

MJ15
1. Šimon Daněk – Jindřichův Hradec
2. Jan Adam – Ostrava
3. Filip Bruckler – Liberec

FJ15
1. Kristýna Jurčíková – Nový Jičín
2. Tereza Schindlerová – Dlouhá Loučka
3. Kája Jurčíková – Nový Jičín

  Chtěla bych ještě jednou moc poděkovat lidem, bez kterých bych to rozhodně nezvládla – můj snoubenec Jakub Hošek a nejlepší hráč v ČR Jakub Semerád. Taky jsem hrozně hrdá a pyšná na moje kluky z organizace Dům dětí a mládeže Praha 9, na to jaký jsme tým, jak se podporujeme a jak při sobě stojíme. Moc jsem si to s vámi užila a dle vašich reakcí soudím, že i vy se mnou. Taky děkuji velmi DGC VAJGAR Jindřichův Hradec, že jste mě přijali s nabídnou udělat MČR u vás a pomohli mi moje sny uskutečnit. Díky Janu Nadberežnému za to, že jsem se na tebe mohla před akcí kdykoliv s čímkoliv obrátit a Prochymu za skvělou grafiku akce a všechno to okolo. S díky nesmím zapomenout ani na firmu Prodiscus, která celou akci sponzorovala svými disky a Kryštofu Novákovi, který mi na místě také neustále nabízel pomocnou ruku. V neposlední řadě velký dík patří i České asociaci discgolfu, která celou akci finančně podpořila a dovolila mi ji uspořádat pod jejich hlavičkou. A nesmím zapomenout ani na bráchu Jakuba Kalinu, který mi na akci přijel natáčet a doufám, že nějaký sestřih brzy uvidíte.

Tak a kam se podíváme v roce 2022? Už se nemůžu dočkat! Věřím, že český discgolf má v juniorech velkou budoucnost a snad se do pořádání akcí pro děti chytne více lidí…protože ta dětská radost za to stojí!!!!!

Zpět nahoru