Mistrovství Evropy

Tisková zpráva

Díky, discgolfové Konopiště!

16.8.2020 Benešov

Ve slunečných srpnových dnech, od středy 11.8. do soboty 14.8., se v nádherném prostředí zámku Konopiště u Benešova konalo Mistrovství Evropy v discgolfu. Poměrně mladý discgolf u nás bohužel ještě pořád nepatří k tolik populárním sportům, jako hokej nebo fotbal. Ale právě fakt, že se třináctý ročník EDGC, tak prestižní turnaj, odehrával u nás, svědčí o nadějné české discgolfové budoucnosti.
Zatím si však podle očekávání nejcennější medaile odnesli hráči ze severských zemí, především z Finska a Švédska. Pro neznalé, věkové omezení v discgolfu nenajdete. Na jedné straně jsme totiž drželi palce hráčům nad 60, a dokonce 65 let, a na druhé straně jsme obdivovali akčnost a energii mládí kategorií do 19 let.
Ale nejzajímavější a jistě nejsledovanější byla kategorie Open, ve které jsme měli největší zastoupení. Přestože vítězem se stal teprve dvacetiletý Fin Niklas Anttila, tak naše blahopřání patří hlavně Jakubu Semerádovi, který byl od bronzové medaile jen o pouhý hod a Bohdanu Bílkovi, na tomto turnaji našemu druhému nejlepšímu hráči. Stejně tak gratulujeme i jedenácté Elišce Bártkové, (kategorii FPO vyhrála Henna Blomroos z Finska) a talentovanému Petru Strieglerovi, devátému ve skupině nejmladších hráčů MJ19. Vítězem jeho kategorie se stal vynikající Daniel Davidsson.
Skvělý výkon, který jsme však čekali, podal i Tomáš Dostál (MP40) a nezklamal ani Daniel Večer (MP50). Určitě nemenší uznání si zaslouží Karel Kolář (MP65), který v druhé nejstarší kategorii měl jen krůček k bronzové medaili.
13. ročník ME je minulostí. Děkujeme všem více než třem stovkám hráčů ze skoro třiceti zemí za skvělou reprezentaci a velké poděkování patří i padesátce organizátorů a dobrovolníků jen z jedné země. Z té, která se jistě v průběhu několika příštích let zařadí mezi evropskou discgolfovou elitu.


________________________________________________________________________________________________
Turnaj byl organizován pod záštitou České asociace discgolfu. Česká asociace discgolfu, z.s. je zapsaný spolek, který vznikal v průběhu roku 2011 s cílem vytvořit samostatnou organizaci, která bude sdružovat hráče discgolfu v České republice, hájit jejich zájmy, organizovat Českou discgolfovou ligu a propagovat discgolf u široké veřejnosti.

Kontakt pro média: Kryštof Novák, tel. +420 731 613 592, e-mail krystof@prodiscgolf.cz
Oficiální stránky akce: https://edgc2021.com

Zpět nahoru