O pohár starosty města Uničov 2021

O pohár starosty města Uničov 2021

Report z turnaje – Štefan Staruch

O uplynulém víkendu 24.-25.7.2021 proběhl již třetí turnaj První ligy discgolfu, kdy se odehrál již tradiční turnaj O pohár starosty města Uničov. Turnajový layout byl velmi podobný tomu z minulého roku, kdy zde uničovští Eagles hostili Mistrovství republiky. O turnaj byl obrovský zájem, startovní listina byla zaplněna během pouhých několika vteřin od spuštění registrace pro členy ČADG. Jak je v Uničově zvykem, hřiště bylo opět perfektně připraveno hlavně díky Technickým službám města a Ondřeji Vojtáškovi, který každoročně manikúruje turnajové fairwaye.

Po pátečním tréninku a registraci bylo v sobotu zahájeno první kolo, ve kterém si v kategorii MPO nejlépe vedl Bohdan Bílek s -11 (rating 1026) následovaný třemi hráči se skóre -10 (Semerád, Dostál, Veselý).

V kategorii FPO po prvním kole vedla Eliška Bártková následovaná Veronikou Fabíkovou a Martinou Vajdovou. V kategorii MP40 byl ve vedení po prvním kole domácí Ondřej Vojtášek, v MP50 Rudolf Konečný a v MJ18 Matyáš Bareš.

Po polední přestávce nastoupili hráči do druhého kola a rozhodně se bylo na co dívat. V Openech si první místo ohlídal Bohdan Bílek před Matějem Vojtíkem, který zahrál neskutečné skóre -13 (rating 1051!) což jej vystřelilo na průběžné druhé místo spolu s Kubou Semerádem a Kubou Dostálem, do prvního flightu třetího kola se probojoval ještě také Kuba Knápek.

Finálový den přinesl zamračené nebe a čerstvý vítr, což hru na některých jamkách hráčům znepříjemnilo.

V kategorii Open si vítězství nenechal sebrat Bohdan Bílek (-25), který si kromě nejvyššího payoutu a trofeje pro vítěze z Uničova odváží cenné body do hodnocení ligy a také krásné hodinky Wenger od sponzora turnaje. Na druhém místě se umístil Kuba Semerád (-24) a třetí místo si odváží Matěj Vojtík (-22). V kategorii žen si svým velmi pěkným výkonem bez velkých chyb odváží vítězství Martina Vajdová před druhou Eliškou Bártkovou a třetí Veronikou Fabíkovou. V kategorii MP40 zvítězil Tomáš Dostál (-14) před Ondřejem Vojtáškem (-9) a Martinem Malým (-1). V kategorii MP50 zvítězil s velkým náskokem Ruda Konečný před Pavlem Votickým a Pavlem Marišincem. V kategorii MJ18 si trofej pro nejlepšího odváží Matyáš Bareš (-8), druhé místo patří Martinovi Štípkovi (-4) a bronz si domů veze David Kolařík (+2).

Za celý organizační tým a klub Eagles Uničov bychom chtěli poděkovat všem partnerům a sponzorům, městu Uničov a Technickým službám města a hlavně Restauraci na Střelnici za poskytnutí zázemí pro pořadatele i hráče.

Zpět nahoru