Mistrovství Evropy se blíží

Mistrovství Evropy se blíží

Discgolfová špička, tentokrát evropská, se vrací do Konopišťského zámeckého parku

Mistrovství Evropy v discgolfu se kvůli pandemii koronaviru v roce 2020 zrušilo. Nyní však jeho uskutečnění nic nebrání. Již třináctý ročník mistrovství, jehož se zúčastní na 350 hráčů z 28 evropských zemí, proběhne od 11. do 14. srpna 2021 v zámeckém areálu Konopiště nedaleko Benešova.

Discgolfový turnaj se pořádá v zámeckém parku již od roku 2013 a s každým rokem jeho význam a kvalita roste. Začínal jako Mistrovství České republiky, o pár let později se zařadil do kalendáře EuroTour a naposledy jako jeden ze čtyř turnajů pořádaných po celém světě byl i součástí Disc Golf World Tour. Mistrovství Evropy, které v minulosti probíhalo například ve Finsku, Švédsku, Švýcarsku či naposledy Chorvatsku, je tedy dalším milníkem, kterého letos Konopiště dosáhne.

Českou republiku bude reprezentovat 14 mužů a 6 žen napříč různými kategoriemi. V nejprestižnější kategorii Open bude například Bohdan Bílek, vítěz juniorské kategorie posledního Mistrovství Evropy v Chorvatsku, kategorii Master zastoupí Lukáš Filandr, jenž se v minulém ročníku umístil z Čechů nejlépe a v kategorii Women nás bude reprezentovat Eva Bínová, pro kterou to bude již pátý start na Konopišti.

Turnaj bude pro diváky již tradičně velmi atraktivní. Nejen proto, že uvidí na vlastní oči nejlepší hráče celé Evropy, ale i díky množství doprovodných soutěží a akcí.

Více informací o turnaji můžete získat na webové stránce edgc2021.com

Turnaj bude organizován pod záštitou České asociace discgolfu. Česká asociace discgolfu, z.s. je zapsaný spolek, který vznikal v průběhu roku 2011 s cílem vytvořit samostatnou organizaci, která bude sdružovat hráče discgolfu v České republice, hájit jejich zájmy, organizovat Českou discgolfovou ligu a propagovat discgolf u široké veřejnosti.

Kontakt pro média: Kryštof Novák, tel. +420 731 613 592, e-mail krystof@prodiscgolf.cz

Zpět nahoru