Mistrovství juniorů České republiky v discgolfu

O víkendu 24. – 25. 6. 2023 se ve Frýdlantu konalo třetí samostatné mistrovství ČR juniorů v discgolfu (dříve se konalo společně s dospělými). Na turnaj dorazilo 45 dětí ze všech koutů České republiky, které soutěžily celkem ve čtyřech kategoriích.
Frýdlantské hřiště bylo dočasně rozšířeno na 18 košů a byly na něj přidány delší jamky na loukách, které skvěle doplnily pevnou lesní část. Pro mladší děti byla připravena zkrácená a upravená verze hřiště.
Organizátoři turnaje z Discgolfového klubu Hunters připravili pro účastníky bohatý doprovodný program. Ten začal již v pátek, kdy se konal turnaj dvojic, ve kterém mohli hrát rodiče společně se svými dětmi.
Mistrovský turnaj začal oficiálně až v sobotu, kdy děti odehrály dopoledne jedno kolo a po obědě kolo druhé. Čekalo na ně náročné lesní hřiště, které dokáže prověřit jejich přesné hody a moc neodpouští chyby.


Na sobotní večer byly pro děti připraveny doprovodné soutěže a bohaté občerstvení. To si děti i jejich rodiče velmi užili a o zábavu nebyla nouze.
V neděli bylo na programu finálové kolo, které rozhodlo o mistrech republiky. 
V nejstarší kategorii (MJ15) vybojoval překvapivě titul mistra republiky frýdlantský Tomáš Kvapil, který předvedl, že má své domácí hřiště velmi dobře natrénované a že zná doslova každý strom. Jeho nejlepší výsledek v jednom kole byl -13 pod par hřiště, což by odpovídalo výkonu nejlepších českých dospělých hráčů. Druhé místo obsadil Marek Surjomartono z Prahy a třetí také frýdlantský Jakub Vlček.


V kategorii do 12 let (MJ12) také zvítězil domácí hráč. To již ale takové překvapení nebylo, protože Jan Vlček již potřetí obhájil titul v této kategorii a zvítězil s náskokem 19 hodů před druhým Silvestrem Mikuláštíkem z Búřova a třetím Štěpánem Burýškem z Ostravy.


Nejmladší otevřená kategorie byla pro děti do 10 let (MJ10). V ní zazářil liberecký Patrik Vodička, který zvítězil s náskokem 17 hodů na druhého Jamese Alexandra Smithe z Brna. Třetí skončil, též brněnský, Jindřich Běloušek, který by zvítězil v kategorii do 8 let, pokud by se otevřela.


Pro dívky byla otevřena pouze jedna kategorie, a to pro dívky do 15 let (MJ15). V ní obhájila loňské vítězství Tereza Schindlerová z Dlouhé Loučky, když zvítězila o jeden jediný hod. Rozhodlo se až na předposlední jamce a souboj byl během celého turnaje velmi dramatický. Druhá skončila Kristýna Jurčíková z Nového Jičína a třetí Nikol Mikuláštík z Búřova.

Tuto discgolfovou akci v letošním roce bohatě podpořilo mnoho sponzorů, pro které je důležité, aby se děti věnovaly sportovním aktivitám. Výrazně turnaj podpořilo i město Frýdlant, zastoupené místostarostou Jiřím Stodůlkou. Organizátoři by ještě jednou rádi poděkovali všem, kteří turnaj podpořili.
Turnaj by také nebylo možné uspořádat bez mnoha dobrovolníků, kteří věnovali svůj volný čas a zápal pro discgolf dětem a vytvořili tak úžasný turnaj se skvělou atmosférou. Obrovské poděkování také patří řediteli turnaje Pavlu Brücklerovi a Frýdlantskému Matěji Vlčkovi, který je se svou rodinou tahounem frýdlantského discgolfu. Bez něj by nebylo možné turnaj uspořádat v takovém měřítku, v jakém proběhl.
Bylo nádherné pozorovat děti i jejich rodiče, jak si celou akci užívají. Navázali mnoho nových přátelství. Pokud máte chuť discgolf vyzkoušet, nebojte se příjít na nějaký turnaj. Discgolfová komunita je velmi přátelská a velmi ráda Vás vezme mezi sebe.

Kompletní výsledky jsou k dispozici na https://idiscgolf.cz/…158

Zpět nahoru