proDiscgolf.cz Búřov Open 2021

proDiscgolf.cz Búřov Open 2021

Report z turnaje – Kryštof Novák

Druhá zastávka první ligy discgolfu proběhla o prodlouženém víkendu 3.-5.7. v srdci Valašska – na Búřově. Turnaj se hrál jako třídenní s postupným startem a celkovým počtem 113 účastníků v pěti kategoriích. Nejlepším hráčem turnaje se znovu stal teprve patnáctiletý Petr Striegler (DGC Moravský Krumlov, proDiscgolf.cz Albatros Team).

Krásný kopec Búřov je domovem nádherného pevného hřiště Búřov DiscGolfPark, které bylo pro turnaj náležitě upraveno a ztíženo. Přední devítka je spíše technická a uzavřená, zato ta zadní je otevřenější a delší. V nejednom hráči zanechala silné vzpomínky zejména pětiparová sedmnáctá jamka, která je kombinací obojího. Je dlouhá i technická zároveň. Hřiště bylo výborně připraveno díky přičinění největšího valašského discgolfové srdcaře a majitele hřiště – Silvestra Mikuláštíka.

Díky postupnému startu byl turnaj příjemně rozvláčný, discgolfisti měli dostatek času na přípravu, regeneraci i různé vedlejší aktivity. I počasí nás podrželo – jen v sobotu se přes hřiště přehnalo pár přeháněk.

V nejmladší kategorii MJ18 vzal po famózním finálovém kole vítězství Jan Janků (Laguna Flyers Přerov), druhý byl Matyáš Bareš (DGC Praha) a třetí po rozhozu David Kolařík (Valmez Wolves) před Martinem Štípkem (DG Eagles Uničov). V MP50 vyhrál Daniel Večeř (Wild Eagles Králíky) před Rudolfem Konečným (DGC Slovácko) a Jozefem Čiernym (Slovensko). V MP40 svou konkurenci rozdrtil Tomáš Dostál (DGC Bazarmix Ostrava), druhý byl Marek Šrom (DGC Moravský Krumlov) a třetí po rozhoru Roman Jurajda (Rožnov pod Radhoštěm) před Stanislavem Václavíkem (DGC Bazarmix). Nejkrásnější kategorii FPO ovládla Eliška Bártková (Moravian Gators Nový Jičín, proDiscgolf.cz Albatros Team, Team Innova), druhá byla Martina Vajdová (DGC Bazarmix Ostrava) a třetí Martina Kalinová (DG Eagles Uničov). V hlavní a nejpočetnější kategorii MPO urval už druhé prvoligové vítězství v řadě teprve patnáctiletý Petr Striegler (DGC Moravský Krumlov, proDiscgolf.cz Albatros Team), druhý byl Bohdan Bílek (Moravian Gators Nový Jičín, proDiscgolf.cz Albatros Team, Team Discmania) a třetí Jakub Knápek (Moravian Gators Nový Jičín, proDiscgolf.cz Albatros Team, Team Innova).

Za turnaj také padla celkem 4 esa, první vřetězila Petra Křížová na 12. jamce, další pak měli Michal Grepl na 8., Tomáš Doležel na 2. a Kryštof Novák na 8.

Na turnaji celou dobu fotografoval Martin Jaroš, jeho fotografie jsou zveřejněny na facebookových stránkách proDiscgolf.cz.

Fotografie z 1. kola

Fotografie z 2. kola

Fotografie z 3. kola

Zároveň po hřišti běhali náš Tom Valík s kamerou a zveřejňoval jedno video za druhým. Těšit se můžete i na play-by-play video z finálového kola kategorie MPO.

Dojmy před turnajem

Dojmy z 1. kola

Dojmy z 2. kola

Dojmy z finálového kola

Kompletní výsledky turnaje na idiscgolf.cz

Kompletní výsledky turnaje na PDGA

Děkujeme organizátorům a partnerům z proDiscgolf.cz, DiscGolfPark Česká Republika, Golf Clubu Búřov a České asociace discgolfu.

Zpět nahoru