DiscGolf Camp 2024 – Bitva o Búřov

DiscGolf Camp 2024 – Bitva o Búřov

Tábor DiscGolf Camp 2024 – Bitva o BÚŘOV je již 9. pokračováním táboru zaměřeného rozvoj discgolfových dovedostí, získávání a prohlubování touhy a lásky k discgolfu. I letos jsme kladli důraz především na sportovní stránku discgolfu, výklad pravidel, teorii discgolfu, uvědomění si bezpečné hry a zdokonalování jednotlivých discgolfových a osobnostních dovedností.

Pravidelné tréninkové bloky byly zaměřeny na discgolfové dovednosti (driving, příhozy, puttování). Samotné tréninkové bloky byly doplněny hrou na hřišti. Podařilo se nám také, mimo individuální procvičování discgolfových dovedností, zařadit do programu práci v kolektivu, týmech a práci na sobě samotném.

Tematická línie tohoto tábora zavedla téměř tři desítky vazalů, 7 stařešinů, 3 příslušníky cechu kuchyňského a jednoho ranhojiče do dávného období středověku. Do doby, která je dramatická, plná zvratů, protkaná válečnými konflikty, velkými společenskými změnami, přinášející s sebou celou řadu výzev a obětí. Je to období, v němž je veledůležité budovat si své lidské ctnosti, hodnoty, dovednosti a um.

A právě CTNOST je to, o co našim táborníkům šlo především (Ctnost lidská, Ctnost discgolfová, Ctnost Obratnosti, Ctnost Orientace, Ctnost Síly, Ctnost Osobnosti a Ctnost Bystrosti).
Ať už tábornici přijali roli Barda, Bojovníka, Murdce, Lovce či Kupce všichni se snažili o jediné – naplnit svou ampulku Ctnostmi, až po samotný okraj.
CTNOST je morální kvalita člověka, je to charakterový rys hodný následování, je to hodnota, která je spojována s mravním a etickým chováním.
Příslušníci armády Redmontů, Smaragdové Aliancie a Leklých ryb sváděli bitvy na nejen na bojištích prosáklých potem, slzami a krví, ale také na bojišti radosti, štěstí a úsměvů.
Smyslem každého příslušníka armády bylo naplnit svou ampulku ctnostmi, až po samotný okraj, což se však nikomu nepodařilo. PROČ?

Armáda Redmontů si ve svém počínání vedla veleúspěšně a na kopci BÚŘOV stanula jako absolutní vítěz Bitvy o BÚŘOV. Ovšem Bitvou na Búřově to všechno nekončí, ba naopak.

To hlavní, co jsme se každému táborníkovi snažili vnuknout je poselství, že každý z nás, by svou osobní ampulku lidskosti, neměl nikdy přestat plnit CTNOSTÍ jako je LÁSKA, PŘÁTELSTVÍ, RADOST, POMOC DRUHÝM a spoustou dalších pozitivních a morálních kvalit člověka.

Proto je ampulka po odjezdu z tábora poloprázdná a je jen na účastnících tábora jakými ctnostmi ji budou plnit dále.

Na tématu Discgolf campu a jeho náplni jsme s interním týmem začali pracovat již od ledna 2024, kdy jsme postupně ladili témata a detaily celého tábora. Zvolené téma discgolf campu se setkalo s velmi pozitivními ohlasy a už nyní se těšíme téma jubilejní 10. ročník  DiscGolf camp 2025.

Během celého týdne jsme zaznamenali sportovní posun u všech účastníků tábor, především pak u účastníků střední výkonnosti. U dětí, které se discgolfu věnují již několik let, jsme sledovali upevnění jejich discgolfových i nediscgolfových dovedností.

Celková atmosféra discgolf campu byla velmi otevřená, veselá, pozitivní a hravá. A to především díky instruktorskému týmu, který čítal celkem 11 lidí a kterým patří obrovské díky. Tito lidé se zasadili o to, aby si každý účastník tábora odnesl spoustu nezapomenutelných a inspirujících discgolfových i nediscgolfových zážitků.

Jmenovitě jsou to tito: Matěj Vojtík a Martin Opršal, kteří se věnovali nácviku drivovacích technik.  Kryštof Novák a Štěpán Macek zajišťovali kvalitu dopoledních puttovací akademií. Tomáš Valík a Tomáš Hanzelka se věnovali dětem při hře na krátkém hřišti. Ideální záplatu na bolístky všeho druhu měla Petra Greplová v roli zdravotníka. Šéf kuchařem DG campu byl Vladimír Kříž, správce kuchyňského rozpočtu měla pod patronací Marcela Tobolová a jako pomocná a neméně důležitá kuchařka byla Michaela Mikuláštík. Michal Grepl vedl DiscGolf Camp z pozice hlavního vedoucího.

Mimo výše popsanou pracovní náplň, měl tým instruktorů na starosti celou řadu dalších věci od přípravy, realizaci a úklid celého táborového programu a materiálu, vytváření bezpečného a příjemného prostředí pro účastníky tábora. Nemalé poděkování patří i majitelům chaty Búřov Michalele a Sivestrovi Mikuláštík, kteří nám vytvořili jedinečné zázemí. 

Závěrem bych vám chtěl říci, že bez výše zmíněného týmu a podpory asociace by bylo nereálné tábor zrealizovat v takové kvalitě a to po dobu 9 let. 

Za podporu a zájem o mladou generaci discgolfistů Vám patří velké díky. Díky Vám, se nám podařilo nadchnout další mladé naděje discgolfu, které budou šířit krásu tohoto sportu dále.

Během společného týdenního snažení se podařilo našemu dvornímu fotografovi zachytit výrazy radosti, štěstí a úsměvů všech dětí zde: https://eu.zonerama.com/astrafren/Album/11839135

Nebo v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=CZTBWCn6ALE

Zpět nahoru